Recensie VDNV2 in Coachboeken

boek_en_tvc_apr12_VERKL3 

Spiritualiteit is steeds meer een integraal, vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven. Het wordt allang niet meer uitsluitend gezocht in moeilijke, jarenlange ontberingen of gezien als iets voor een enkele, uitzonderlijke eenling. Het boek van Hanneke van Gompel is een prachtig voorbeeld hiervan.

 

In 52 korte verhalen houdt ze zichzelf en haar dagelijks leven een spiegel voor, om te reflecteren op spiritualiteit en waardig leven. Dat laatste klinkt misschien wat zwaar, maar dat is het door Hanneke’s benadering niet. Zij geeft uiting aan voor haar belangrijke waarden: Passie, Authenticiteit en Vertrouwen. Ze doet dat open, helder, en regelmatig pijnlijk herkenbaar. Je bent het niet altijd met haar eens, maar zelfs dan zetten de vragen aan het einde van ieder verhaaltje je aan het denken. De eenvoud, kracht en positieve energie van de verhalen geven nergens een klef of zweverig gevoel, en dat is ronduit knap. Ik betrapte me erop dat ik soms dacht; wat simpel gesteld, om er vervolgens toch de hele dag over na te denken en steeds een andere laag te ontdekken.

 

Het boek is in eigen beheer uitgegeven en dat zie je terug in alle details: de vormgeving is prachtig, even eenvoudig en krachtig als de verhalen. Het geheel geeft daardoor een bepaalde rust en ruimte: een gecreëerd maar daardoor niet minder waardevol moment van bezinning.  Zowel in de verhalen als in de vormgeving zitten veel persoonlijke aspecten.

 

Wat je uit het boek haalt is even persoonlijk: dat zal voor iedereen anders zijn. Voor mijzelf geldt: ik heb het één keer in zijn geheel gelezen, en nu merk ik dat ik het af en toe even terughaal en op thema een stukje ter inspiratie herlees. Geheel in overeenstemming met haar eigen waarden én het boek kun je na het lezen van het boek verder: enerzijds door met de vragen uit het boek aan de slag te gaan of door de ‘Boodschap voor Jezelf’ aan het einde van het boek in te vullen en vorm te gaan geven. Anderzijds door Hanneke’s bijdragen op Linkedin, Twitter en in Real-life te volgen. Ook daarmee haalt ze spiritualiteit naar het dagelijks leven, en zonder in te leveren aan kwaliteit of oprechtheid. En lekker met beide benen op de grond.

 

Marjolein Boeren – Kinesiologisch Coach

 

Bron: http://www.coachboeken.nl/nl/webshop/menu/nieuwste-boeken-1/article/van-denken-naar-voelen-1

 

 
 
VDNV gedichten
foto_boek_en_agenda_2012_mrt12_verkleind2Van Denken Naar Voelen Gedichten - Please Retweet, dank !
 
Schrijf jij mooie gedichten? Dit is je kans om ze te publiceren!
ZEGT HET VOORT !

We zijn op zoek naar inspirerende, wijze, gevoelige en/of vrolijke, maar bovenal toegankelijke gedichten voor de nieuwe VDNV Mind & Spirit agenda 2013. Het is belangrijk dat ze aansluiten bij één van mijn Zeven Gouden Inzichten (zie hieronder).

Mail ze uiterlijk 19 maart 2012 naar: hanneke@isis4u.nl en geef hierbij ook aan bij welk inzicht ze horen. Na deze datum zullen wij een keuze maken welke gedichten we zullen publiceren in de agenda welke in september 2012 uitkomt. Voor ieder inzicht zullen we één gedicht selecteren.

Wij wensen je veel inspiratie en danken je bij voorbaat voor jouw inzending.           Bezielde groet, Hanneke van Gompel

NB: De gedichten kunnen maximaal 100 woorden bedragen. Als je een gedicht instuurt, geef je automatisch toestemming om deze te publiceren. Je mag meerdere gedichten insturen voor diverse inzichten. De uiteindelijke keuze ligt bij onze redactie.

Mijn eerste boek Van denken naar voelen - de spirituele reis van een zakenvrouw sloot ik af met zeven gouden inzichten; mijn levenslessen op weg naar innerlijk geluk.

1. Blijf dicht bij jezelf
Accepteer jezelf zoals je echt bent. Luister naar jouw innerlijke
stem. Maak je niet afhankelijk van de goedkeuring van
anderen, van je eigen zorgen, angsten of twijfels. Kom in
contact met je Ware Zelf.
2. Volg je droom
Bewandel het pad dat behoort bij jouw werkelijke kracht(en),
bij jouw persoonlijke talenten, kwaliteiten en passies. Ga op
zoek naar jouw levensdoel en volg je missie. Vlieg uit ...
3. Zoek verbinding met anderen
Geniet van de meerwaarde van de inzichten van anderen. Alles
is mogelijk, als je het samen doet.
4. Luister naar de signalen op je pad
Laat je plannen los en laat je leiden vanuit een flow. Leef in de
wijsheid van onzekerheid en leer te 'lezen' wat het leven met je
voorheeft.
5. Leer van weerstand
Laat los en accepteer pijn en tegenslag als onderdeel van het
leven. Zonder wrijving geen glans.
6. Heb vertrouwen in je gevoel
Luister naar de stem van je ziel. Je ego, je denken, zal je altijd
willen waarschuwen en je wijs willen maken dat iets niet kan.
Ergens heel diep van binnen weet je het wel ...
7. Laat je voeden door liefde
Je hoofd hoeft alleen maar te buigen voor je hart. Doe goed, gun,
vergeef en zoek je geluk in alledaagse menselijke goedheid.
Behandel anderen, zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Voor meer achtergrond informatie: Van denken naar voelen – deel 1 en 2

 
Welkom magisch 2012 !
foto_2011-2012Ik keek in 2011 naar kibbelende politici, onrecht en onverdraagzaamheid naar 'anderen', dictators die mensenlevens verwoesten en een kerk die de menselijke maat wel eens vergeten lijkt ... het gaf me soms een gevoel van onmacht. Er is zoveel gaande ... systemen vallen om en er is groot en klein menselijk leed in de wereld.

Gevoed door mijn 3e inzicht: Zoek verbinding met anderen, deed ik onlangs een oproep vanuit mijn hart voor een positieve kracht vanuit verbinding: Laten wij de wereld in het licht zetten! Als wij veranderen, verandert de wereld met ons mee, schrijf ik in mijn boek. Als wij gezamenlijk vrede, respect, liefde, compassie, vergeving, blijheid, tolerantie, gastvrijheid en positieve energie de wereld in brengen, wordt de wereld mooier en vrolijker.

Laat je voeden door liefde, is mijn 7e inzicht. Caritas pro armis (Met liefde als wapen, het motto van de neef van mijn moeder: Monseigneur Bekkers). Ik riep iedereen op vanuit dit motto om op 11/11/11 hun licht te verspreiden. Naar jezelf, je dierbaren, de politici en/of voor alle mensen op deze wereld. Het getal 1 is het symbool van het begin, waarin alles nog puur en uniek is.

Mijn levensmissie is om mensen dichter bij zichzelf te brengen, meer in hun eigen kracht. Dat doe ik o.a. door mijn boeken te schrijven over mijn persoonlijke innerlijke reis, met vallen en opstaan op zoek naar duurzaam geluk. Om zo op deze wijze mijn bescheiden bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Mijn gevoel zegt dat in dit nieuwe, magische jaar 2012, we weer een stap gaan zetten op het pad 'Van denken naar voelen'. De weg van 'ego naar verbinding' en van 'hebben naar zijn' wordt voorgezet en het is niet meer te stoppen. Soms zal het met weerstand gepaard gaan en soms zal het sneller gaan dan verwacht. Wij mogen daar allemaal onze bijdrage aan leveren. Soms voel ik me eenzaam, als een soort lonely ranger, een vreemdeling. Dan voel ik mijn vertwijfeling en denk bij mezelf: ´Waarom ik? Waarom voel ik zo sterk dat ik hieraan mijn bedrage mag leveren?´ En soms voel ik me in warmte verbonden met vele andere ´vreemdelingen´, die voor mij steeds meer zichtbaar worden. Onlangs mailde iemand mij: Ik heb een aantal verhalen uit je boek gelezen, die je voor mij specifiek genoemd had. De volgende ochtend werd ik wakker en voelde ineens hoe mijn muur van angst, weerstand en belemmeringen af aan het brokkelen was. Ongelooflijk, met een grote grijns stond ik voor de spiegel mijn haar te föhnen. Ik voel me blij en bevrijd. 

Als ik dit lees, word ik echt gelukkig en zit in met tranen in mijn ogen achter de laptop. Het is een pad van vallen en opstaan (ik spreek uit ervaring!). Maar mensen zullen steeds dichter bij zichzelf komen. Hun angsten vervagen en daardoor laten ze steeds meer hun eigen IK zien. Meer ´vreemdelingen´ zullen opstaan en hun stem vanuit hun hart laten horen. Het tijdperk waarin we alleen maar zeggen wat we geleerd hebben, of wat ons opgelegd wordt (van wie dan ook), brokkelt af. We verwelkomen een nieuw tijdperk waarin we onszelf niet meer voor de gek kunnen en willen houden. We zullen ons steeds meer laten leiden door wat we werkelijk voelen en denken, gevoed vanuit onze innerlijke stem. Aan de ziel die licht is, geeft de wereld zich over!

Dan weet ik weer waarom ik mijn missie leef ... Ik wens iedereen een liefdevol en magisch 2012 en dat al je dromen mogen uitkomen! Op een mooiere wereld, Hanneke

Welke droom wil jij dat gaat uitkomen in 2012 ?

 
Van denken naar voelen - deel twee
Iboek_vdnv_cadeaun alle bescheidenheid, maar met enige trots en een voldaan gevoel, kondig ik mijn nieuwe boek aan: Van denken naar voelen – deel twee.

Geniet mee van 52, toegankelijke, kwetsbare, hedendaagse spirituele verhalen. Recht uit mijn hart. Of zoals mijn klanten in het voorwoord schrijven: Ogenschijnlijk eenvoudig, maar met juweeltjes van levenslessen in besloten.

Alleen in verbinding met mijn bijzondere inspiratiebronnen, kon ik dit boek schrijven. Daarom gaat mijn dank uit naar hun, die mij geïnspireerd hebben om de fluisteringen van mijn ziel te verwoorden.

Dit boek is mijn bijdrage om de wereld in het licht te zetten. Het is tijd voor innerlijke verandering. Als wij veranderen, verandert de wereld mee! De verhalen zijn wekelijkse voeding voor je ziel. Lees en ga op zoek naar je eigen licht ...

Dankbaar vanuit mijn hart, Hanneke van Gompel

Bestellen: www.vandenkennaarvoelen.nl/bestellen (17,95 €).

 
De oproep: Zet de wereld in het licht!
foto_wereld_HART_VERKLEIND 
Caritas pro armis

Zegt het voort, laat deze lichtboodschap stromen: twitter (via button rechts TWEET), mail het door, zet het op facebook, hyves, linkedin, schrijf, vertel ...

Het is de tijd van de botsende ego's. Ik zie kibbelende politici, worstelende (on)machtige managers in het bedrijfsleven, onrecht en onverdraagzaamheid naar 'zij die anders zijn', dictators die mensenlevens verwoesten en een kerk die de menselijke maat weleens vergeten lijkt te zijn ... het maakt me verdrietig en onmachtig. Er is zoveel gaande ... systemen vallen om en er is groot en klein menselijk leed in de wereld. En wat doen wij ... ruzie maken, elkaar vliegen afvangen en negatieve energie uitstrooien.

Gevoed door mijn 3e inzicht: Zoek verbinding met anderen, doe ik een oproep vanuit mijn hart voor een positieve kracht vanuit verbinding: Laten wij de wereld in het licht zetten! 'Als wij veranderen, verandert de wereld met ons mee', schrijf ik in mijn boek. Als wij gezamenlijk de wereld voeden met vrede, respect, liefde, compassie, vergeving, blijheid, gastvrijheid en positieve energie, wordt onze samenleving toleranter, mooier en vrolijker.

Laat je voeden door liefde, is mijn 7e inzicht. Caritas pro armis (met liefde als wapen), roep ik iedereen op (daarom: zegt het voort) om op 10-10 en/of 11-11 jouw licht te verspreiden. Naar jezelf, je omgeving, je gezin, je dierbaren, je collega's, de kerk, de politici en/of voor alle mensen op deze aarde. Noteer de volgende datum in je agenda:

☼      vrijdag 11-11-11 om 11.11 uur, 11 minuten
(voor wie wil: om 10.45 uur staat mijn huis in de ochtend open om gezamenlijk te mediteren, mail me + om 23.11 in de avond zullen wij met de VDNV tribe gezamenlijk de wereld in het licht zetten volgens een Sjamanenritueel. Dit avondritueel is besloten)

Het getal 1 is het symbool van het begin, waarin alles nog puur en uniek is.

Hoe mee te doen? Kies je eigen vorm: mediteer, ga in gebed of sta op dit tijdstip simpelweg een moment stil en denk even alleen aan positieve dingen, voel je dankbaar en verspreid jouw heldere licht in de wereld. 

Bij deze een mogelijk recept voor jouw lichtmoment:

☼      ga rustig ergens zitten of liggen en ontspan jezelf
☼      doe je ogen dicht
☼      adem diep in, adem rustig uit
☼      voel de rust
☼      ga met je aandacht naar je hart
☼      denk aan iemand van wie je houdt
☼      voel de liefde in je hart
☼      zet je hart open
☼      en laat jouw liefde, licht, compassie, dankbaarheid en positieve energie stromen naar wie jij dat wilt

Dank voor deze lichtverbinding! Op een mooiere wereld, mede namens de VDNV tribe, zonnige groet, Hanneke van Gompel

PS Meer weten over mijn drijfveer, zie hieronder het verhaal over De aanleiding.

Laat weten dat je meedoet, laat je stem horen en verbind je via:
Twitter: hannekeisis4u en/of LinkedIn groep: van-denken-naar-voelen en/of facebook: Hanneke van Gompel
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4