Van denken naar voelen

De spirituele reis van een zakenvrouw

Introductie

packshot_denken_naar_voelen_LDit boek beschrijft mijn eigen hobbelige levenspad van denken naar voelen, in een zakelijke en persoonlijke omgeving. Met vallen en opstaan op weg naar een ‘echt’mens en een ‘echte’ manager. Op zoek naar geluk, balans en innerlijke wijsheid. Met altijd weer die uitdagende vraag; waar gaat het om in het leven? Het voelt als een levensmissie mijn zoektocht naar mijn authentieke kracht te delen met anderen. Mogelijk levert dit inzichten op voor jou in jouw expeditie naar bewustwording.

We staan aan de vooravond van een collectief bewustwordingsproces, een nieuw tijdperk. Sommigen onder ons staan er al met één of meerdere tenen in. Dit tijdperk noem ik in dit boek ‘de gevoelsrevolutie’. Een periode waarin gevoel een belangrijk element is. Zowel op individueel niveau als bij organisaties en andere samenwerkingsvormen zijn dezelfde bewegingen herkenbaar. Het voelt aan als een grote, collectieve, wereldwijde transformatie, een evenwichtigere balans van mannelijke en vrouwelijke waarden. Er zullen de komende jaren veel veranderingen plaatsvinden in leiderschap en in de wereldeconomie. We jagen elkaar op, we hebben haast en we willen meer en meer. Het wordt tijd voor rust, innerlijke bezinning, transparantie en gelijkwaardigheid. Ook voor ons als individu, zal deze verschuiving van uiterlijke drijfveren naar innerlijke steeds merkbaarder worden. We gaan ‘van ego naar verbinding’, ‘van hebben naar zijn’ en ‘van denken naar voelen’.

Is mijn leven zo bijster interessant dat het een boek waard is? Nee, niet direct, maar toevallig had ik mijn leven het dichtst bij de hand en is het voor mij het meest toegankelijk. Het had net zo goed het leven van ieder ander kunnen zijn. Waarom dan toch dit boek? In alle bescheidenheid, het gaat niet zozeer om mijn levensverhaal. Ik gebruik dat alleen als een soort kapstok. Een kapstok om de gevoelsverandering die er gaande is in de wereld aan op te hangen.

Een samenloop van schijnbare toevalligheden heeft in de loop van de tijd mijn levenspad gevormd. Vele leermeesters, mensen en gebeurtenissen, zijn op mijn pad gekomen om mij de weg te wijzen of stonden voor mij klaar om mijn leerproces te stimuleren. Ze hebben mij geholpen met mijn persoonlijke groei. Ik ben ze voor altijd dankbaar. Soms kwamen ze een uurtje in mijn leven, soms bleven ze jaren. Ze namen mij aan de hand of gaven me af en toe een zetje (soms letterlijk!). Eigenwijs als ik ben, zijn er hele troepen voor nodig geweest om mij te leiden.

Ga mee op mijn ontdekkingstocht. Stel je open en laat je verwonderen. Wie weet, geeft het jou inzichten en helderheid en zet het je aan tot denken (en hopelijk tot voelen) over jouw eigen levenspad …